- 50 g gær
- ½ dl vand
- 2 dl mælk
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 50 g smør
- 2 dl grahamsmel
- 1 tsk kardemomme
- 400 g hvedemel
Gæren opløses i lunkent vand.
Mælk, æg, salt, sukker, smeltet smør, grahamsmelet og det meste af hvedemelet tilsættes.
Der tilsættes mel til dejen er glat og lige kan slippe fingrene.
Dejen hæver 45 min. Dejen deles i 12 stykker, der formes til boller og stilles med ca. 1½ cm´s mellemrum, så dejen kan hæve i bredden.
Bollerne efterhæver nu 45 min.
Bages ved 225 gr. i ca. 15 min. til de er lysebrune.
Bollerne deles og bages igen i ovnen til de er sprøde og gyldenbrune på skærefladen.
Sidst brugte jeg groft speltmel i stedet for grahamsmel.
Gode til frysning.