- 500 g marcipan
- 200 g flormelis
- 25 g æggehvide
- 50 g tvebakker ( 6 stk. )
Tvebakkerne knuses til rasp og alle ingredienserne æltes sammen.
Dejen rulles i stænger, hvis det er til kransekage. 1. stykke skal være 12 cm, næste stykke 1,5 cm længere, og man fortsætter med at øge med 1,5 cm ved hvert stykke.
Stykkerne former til ringe, der bages ved stærk varme ca. 250 grader i ca. 7 min.
Det er meget nemmere at bruge kransekageforme, som smøres inden brug.
Efter afkøling lægger jeg smeltet chokolade på undersiden af kransene. Når denne chokolade er stivnet,
pyntes kransene med æggehvideglasur.
30 g pasteuriseret æggehvide røres med 75 g flormelis til glasuren er glat og smidig, brug håndmixer. Det er godt at prøve konsistensen af, inden man begynder på kagestykkerne. Evt. over skaftet på en
grydeske.
Glasuren skal være i tynde streger og må ikke samles i dråber.
Når glasuren er stivnet, lægges kransekageringene ovenpå hinanden og ”limes” sammen med små klatter
glasur.
Den største ring er nederst.
Til en kransekage på 18 ringe bruger jeg ca. 1 kg marcipan.