Soljanka / gullaschsuppe.
4 personer.

  • 300 gr bacon i tern
  • 2 store hakkede løg
  • 2 spsk smør
  • 500 gr hakket oksekød
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1,5 liter suppe eller 1,25 liter vand og 2 bouillonterninger
  • 1 tsk merian
  • salt og peber
  • 4 kartofler i tern
  • 1 fed hvidløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 rød peberfrugt

Bacon steges sammen med løg i smørret.
Heri steges oksekødet. Suppe, tomatkoncentrat, paprika, merian, kartofler lægges i gryden, det bringes i kog og koger i 20-25 min. Peberfrugter skæres i brede strimler og blandes i til sidst. Suppen smages til med knust hvidløg.
Der serveres brød til suppen.