– opskrift fra Marlis
Tærtedej:
- 300 g mel
- 100 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 0,5 tsk. bagepulver
- lidt salt
- 200 g smør
- 1 æg
Blandes som til almindelig
tærtedej. Dejen lægges i en form ca. 28 cm i diameter.
Bages nederst i ovnen 15 min.
ved 225 gr.
Creme:
- 0.5 liter mælk
- 150 g sukker
- 75 g smør
- 75 g rismel
Koges sammen og afkøles 8-10
min.
- 250 g birkes
- 100 g rosiner, hvis man er
til det - 3-4 spsk. rom
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 æg
Røres i den afkølede creme og
lægges på den bagte tærtebund
Smuldredej:
- 200 g mel
- 100 g sukker
- 125 g smør
Smuldres sammen og lægges
ovenpå cremen
- 1 spsk. hakkede mandler
- lidt kanel og lidt salt
Bages nederst i ovnen i 40-45
min.