- 1 kg mel
- 100 g smør
- 3 dl farin
- 2 dl sirup
- 1 spsk. kanel
- 2 tsk. ingefær
- 1 spsk. natron
- 3 dl mælk
- pynt: fx glasur, smeltet
chokolade, krymmel… kun fantasien sætter grænser.
Smør, farin og sirup smeltes
sammen i en gryde ved svag varme.
Gryden tages af varmen, og
krydderier og natron røres i, mælken tilsættes lidt efter lidt.
Det afkøles helt!
Melet blandes i lidt efter
lidt. Dejen sættes tildækket i køleskabet mindst 1 time, men gerne til næste
dag.
Dejen rulles ud i ½ – 1 cm’s
tykkelse, og figurerne stikkes ud.
Bages ca. 5 min. på øverste
rille i ovnen ved 200 grader i en forvarmet ovn. 180 grader i en varmluftsovn.
Figurerne skal køles helt af,
inden de dekoreres.