- 125 g smør
- 125 g sukker
- 2 æg
- 1 tsk. natron
- 2 dl. Fløde
- lidt kardemomme
- revet skal af 1 citron
- 500 g mel
- til kogning ca. 500 g palmin
I en kop, røres natron godt med den ene æggeblomme.
Smør og sukker røres godt sammen, og derefter røres æggeblommen med natron, resten af æggene og fløden i.
Melet blandes med kardemomme og revet citronskal, og det røres i skålen med resten lidt efter lidt.
Det kan være en fordel at stille dejen i køleskabet, den må bare ikke stivne for meget, så bliver den svær at arbejde med.
Dejen rulles ud med kagerulle, klejnerne skæres ud, vrides og stilles på bagepapir i fryseren, så de er frosne, når de koges i palminen.
Når det bruser om enden af en tændstik, er palminen passende varm. Der skal være så meget smeltet palmin i gryden, at klejnerne kan flyde frit. Når klejnerne er brune i kanten, vendes de med en strikkepind eller en stegegaffel.
Efter kogning lægges klejnerne på fedtsugende papir fx køkkenrulle.
Jeg opbevarer klejnerne i en lerkrukke med en tallerken over som låg.